mandag den 16. juli 2012

Risengrød i mikroovn

Man kan nok ikke komme udenom, at mine unger er præcist som rigtigt mange andre på særligt ét område: De elsker risengrød. Og med det danske sommervejr, som det arter sig i år, kan man nu roligt spise det, uden at få dårlig samvittighed. :o(

Jeg fandt tilfældigvis (og derfra stammer inspirationen) en opskrift til mikroovn i dag. Den har jeg dog tweaket lidt, så den passer til os tre, uden at der er en stor rest til klatkager. Desuden er den mere fedtfattig end den oprindelige opskrift, der bød på sødmælk.

Jeg har brugt:
3 dl grødris (1 del)
3 dl vand (1 del)
12 dl skummetmælk (4 dele)
1 flaske kaffefløde
1 tsk salt.

Ris og vand fyldes i en stor skål (gerne en ris-/grøntsagskoger til mikroovn). Giv det 8 minutter ved fuld styrke (900 watt).

Tilsæt mælk og læg låg på skålen (husk ventilationshuller). Giv det 10 minutter ved fuld styrke

Giv det så ca. 30 minutter ved tredjedel styrke (300 watt).

Tag låget af skålen og rør grundigt rundt. Tilsæt salt. Giv grøden det sidste opkog i 3-10 minutter ved fuld styrke, til grøden er tilpas stivnet. Hold øje med den i denne fase, da grøden pludseligt kan koge over.

Denne portion GAV faktisk en god rest til klatkager, men kun til en god frokost.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar